Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα για τον Δήμο Πύλης .

Δημαρχείο Πύλης

Από την 1η Κυριακή των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο Δήμος Πύλης απέκτησε νέο Δήμαρχο τον Κώστα Μαράβα , ο όποιος με ποσοστό 52,54% επικράτησε του επερχόμενου Δημάρχου Πύλης Κώστα Κουφογάζου , ο οποίος έλαβε ποσοστό 42,92% , ενώ ο Απόστολος Ζάχος πήρε ποσοστό 4,55% .
Μετά το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα στον νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης η παράταξη του κ. Μαράβα , εκλέγει 20 Δημοτικούς Συμβούλους , η παράταξη του κ. Κουφογάζου 12 , ενώ θα συμμετέχει και ο κ. Ζάχος .
Αναλυτικά η εικόνα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής :
Σε 71 από 71 εκλογικά τμήματα με εγγεγραμμένους 26.474 ,
ψήφισαν 17.457 (συμμετοχή 65,94%) ,
έγκυρα 16.940 ,
άκυρα 401 ,
λευκά 116 .
Έλαβαν :
1) Κώστας Μαράβας     8.900 .
2) Κώστας Κουφογάζος 7.270 .
3) Απόστολος Ζάχος          770 .

 Trikalanews

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η κατανάλωση μούρων ωφελεί τον εγκέφαλο .

               Μειώνει τα επίπεδα τοξικών ουσιών .


Η ομάδα των μούρων είναι μια ευρεία ομάδα φρούτων στην οποία ανήκουν οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα, τα σμέουρα και τα κράνα .
Η κατανάλωση αυτών έχει συσχετιστεί με ποικίλα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, μεταξύ των οποίων και οι ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ερευνητές από το Human Nutrition Research Center on Aging από το Tufts University και το University of Maryland εξέτασαν τις προστατευτικές δράσεις της κατανάλωσης μούρων στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα τη συμβολή τους στην ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα τοξικών μεταβολιτών αποτρέποντας την υπερ-συσσώρευσή τους .
Πειραματόζωα έλαβαν τροφή πλούσια σε μούρα για 2 μήνες και στη συνέχεια εκτέθηκαν σε ακτινοβολία, με την έκθεση στην ακτινοβολία να αποτελεί μια κλασσική μέθοδο επιτάχυνσης της διαδικασίας γήρανσης . 
Στη συνέχεια, τα πειραματόζωα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες .
Η πρώτη ομάδα αξιολογήθηκε 36 ώρες μετά την έκθεση σε ακτινοβολία, ενώ η δεύτερη ομάδα 30 μέρες μετά με παράλληλη διατήρηση της πρόσληψης μούρων μέσω της τροφής.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα της δεύτερης ομάδας έναντι της πρώτης, καθώς φάνηκε μια σημαντική προστασία έναντι νευροχημικών αλλαγών στον εγκέφαλο και του τρόπου με τον οποίο αυτός απέβαλε τους τοξικούς μεταβολίτες . 
Η προστασία έναντι των παρόντων πορειών οδηγεί και σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης νευροεκφυλιστικών νόσων, όπως της νόσου Αλτσχάιμερ και της νόσου Πάρκινσον .
Οι ερευνητές συνεχίζουν τη μελέτη τους σε ανθρώπους, με σκοπό να επαληθεύσουν τα ευεργετικά οφέλη της κατανάλωσης μούρων και στον ανθρώπινο εγκέφαλο .

Πηγή: neadiatrofis.gr